План моніторингових досліджень, що проводяться Новгород-Сіверським районним відділенням лабораторних досліджень ДУ «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України»
Моніторингові відвідування (візити) лікувально-профілактичних закладів
№
з/п |
Район (місто) |
Наймену-вання ЛПЗ |
Адреса місця розташування |
Назва відділення (стаціонару) |
Перелік лабораторних
та інструментальних досліджень, кількість досліджень, проб |
Термін відвідувань (візитів) |
Кратність моніторин-
гових відвідувань (візитів) |
1 |
Н-Сіверський |
КЗ «Новгород-Сіверська ЦРЛ» |
м. Н-Сіверський,
вул. Шевченко, 17 |
ЦСВ, хірургічне, пологове, інфекційне, камерне |
Моніторинг поточної дезінфекції – 60.
Моніторинг передстерилізаційної очистки – 20.
Моніторинг роботи стерилізаторів – 20.
Моніторинг стерильності – 100.
Моніторинг роботи дезкамер – 10.
Моніторинг деззасобів – 4.
Моніторинг дезрозчинів - 8 |
І півріччя,
ІІ півріччя |
2р/рік |
|
|
|
|
Вода питна на м/б та показники – 2;
Вода питна на сан-хім. показники – 2;
Інструментальні вимірювання:
параметри мікроклімату – 10
освітленість - 10 |
І півріччя |
1р/рік |
|
|
|
|
|
Обстеження персоналу
на носійство St. Aureus - 15 |
І півріччя |
1р/рік |
|
|
|
|
Соматичні відділення |
Інструментальні вимірювання:
параметри мікроклімату - 12
освітлення - 10 |
І півріччя |
1р/рік |
|
|
|
|
Дитяче, інфекційне,
неврологічне |
Моніторингові візити по активному виявленню хворих з ознаками ГВП |
І півріччя,
ІІ півріччя |
Щотижнево |
|
|
|
|
Харчоблок |
Мікробіологія -3, ієрсинії - 5, радіонукліди - 5
Визначення калорійності і хім.. складу готових страв - 3
Визначення ефективності
термообробки – 1
Змиви на БГКП – 10
Обстеження персоналу харчоблоку та роздаток на кишкову групу інфекцій |
І півріччя |
1р/рік |
Моніторингові відвідування (візити) загальноосвітніх навчальних закладів
(в тому числі інтернатних закладів)
№
з/п |
Район (місто) |
Найменування |
Адреса місця розташування |
Перелік лабораторних
та інструментальних досліджень, кількість досліджень, проб |
Терміни відвідувань (візитів) |
Кратність моніто-рингових відвідувань (візитів) |
1 |
Н-Сіверський
р-н |
НВК «Дзвіночок» |
м. Н-Сіверський
вул. Чкалова, 11 |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість - 15 ;
Мікроклімат – 15;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Змиви на наявність ЛКП – 20
Раптові обстеження персоналу харчоблоку на носійство збудників кишкових інфекцій
Овочі на залишок нітратів – 3
Виявлення носіїв менінгококової інфекції та дифтерії |
ІІ- III квартал |
1 р/рік |
2 |
Н-Сіверський |
Гімназія №1 |
м. Н-Сіверський
вул. Майстренка, 2 |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість - 15;
Мікроклімат –15;
Дослідження повітря закритих приміщень-2;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Змиви на наявність ЛКП – 20
Раптові обстеження персоналу харчоблоку на носійство збудників кишкових інфекцій
Виявлення носіїв менінгококової інфекції та дифтерії
Овочі на залишок нітратів – 3 |
І –III квартал |
1 р/рік |
3 |
Н-Сіверський |
ЗОШ 1-ІІІ ст.№2 |
м. Н-Сіверський
вул. Воровского,1 |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість -15;
Мікроклімат –15;
Дослідження повітря закритих приміщень-2;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Змиви на наявність ЛКП – 10
Раптові обстеження персоналу харчоблоку на носійство збудників кишкових інфекцій
Виявлення носіїв менінгококової інфекції та дифтерії
Овочі на залишок нітратів – 3 |
ІІІ-IV квартал |
1 р/рік |
4 |
Н-Сіверський |
Державна гімназія ім..Ушинского |
м. Н-Сіверський
вул. Губернська |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість -15;
Мікроклімат –15;
Дослідження повітря закритих приміщень-2;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Добовий раціон - 1
Змиви на наявність ЛКП – 20
Раптові обстеження персоналу харчоблоку на носійство збудників кишкових інфекцій
Овочі на залишок нітратів – 3
Виявлення носіїв менінгококової інфекції та дифтерії |
ІІІ-IV квартал |
1 р/рік |
5 |
Н-Сіверський |
Грем’яцька
ЗОШ І-ІІІ ст.. |
с. Грем’яч |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість - 15 ;
Мікроклімат –15;
Дослідження повітря закритих приміщень-2;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Змиви на наявність ЛКП – 10
Раптові обстеження персоналу харчоблоку на носійство збудників кишкових інфекцій
Овочі на залишок нітратів – 3 |
ІІ-III квартал |
1 р/рік |
6 |
Н-Сіверський |
См’яцька
ЗОШ І-ІІІ ст.. |
с. См’яч |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість -15;
Мікроклімат –15;
Дослідження повітря закритих приміщень-2;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Змиви на наявність ЛКП – 10
Овочі на залишок нітратів – 3 |
ІІІ-IV квартал |
1 р/рік |
7 |
Н-Сіверський |
Лісконогівська
ЗОШ І-ІІ ст.. |
с. Лісконоги |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість -15;
Мікроклімат –15;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Змиви на наявність ЛКП – 10
Овочі на залишок нітратів – 3 |
ІІІ-IV квартал |
1 р/рік |
8 |
Н-Сіверський |
Стахорщинська
ЗОШ І-ІІ ст. |
с. Стахорщина |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість -15;
Мікроклімат –15;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1проба;
Змиви на наявність ЛКП – 10
Овочі на залишок нітратів – 3 |
ІІІ-IV квартал |
1 р/рік |
9 |
Н-Сіверський |
Блистівський НВК |
с. Блистова |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість -15;
Мікроклімат –15;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -21проба;
Змиви на наявність ЛКП – 10
Раптові обстеження персоналу харчоблоку на носійство збудників кишкових інфекцій
Овочі на залишок нітратів – 3 |
III-ІV квартал |
1 р/рік |
10 |
Н-Сіверський |
Орлівський НВК |
с. Орлівка |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість -15;
Мікроклімат –15;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Змиви на наявність ЛКП – 10
Овочі на залишок нітратів – 3 |
III-ІV квартал |
1 р/рік |
11 |
Н-Сіверський |
Краснохутірська школа-інтернат
|
с. Красне |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість - 15;
Мікроклімат –15;
Дослідження повітря закритих приміщень-2;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Добовий раціон - 1
Змиви на наявність ЛКП – 20
Раптові обстеження персоналу харчоблоку на носійство збудників кишкових інфекцій
Овочі на залишок нітратів – 3 |
III-ІV квартал |
1 р/рік |
12 |
Н-Сіверський |
Мамекинська
ЗОШ 1ст |
с Мамекине |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІІ квартал |
1 р/рік |
13 |
Н-Сіверський |
Будо-Вороб’ївський НВК |
с.Будоворобївка |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІІ квартал |
1 р/рік |
14 |
Н-Сіверський |
Каменсько-Слобідська
ЗОШ І-ІІ ст. |
с.Каменська Слобода |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІІ квартал |
1 р/рік |
15 |
Н-Сіверський |
Лізунівська
ЗОШ І-ІІ ст. |
с.Лізунівка |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІІ квартал |
1 р/рік |
16 |
Н-Сіверський |
Лосківська
ЗОШ І-ІІ ст. |
с.Лоска |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІІ квартал |
1 р/рік |
17 |
Н-Сіверський |
Студінський
НВК |
с.Студінка |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІІ квартал |
1 р/рік |
18 |
Н-Сіверський |
Фаївська
ЗОШ І-ІІ ст.. |
с.Фаївка |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІІ квартал |
1 р/рік |
19 |
Н-Сіверський |
Биринський
НВК |
с.Бирине |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІІ квартал |
1 р/рік |
20 |
Н-Сіверський |
Вороб'ївський
НВК |
с.Воробївка |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІІ квартал |
1 р/рік |
21 |
Н-Сіверський |
Дігтярівсь
кий НВК |
с.Дігтярівка |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІІ квартал |
1 р/рік |
22 |
Н-Сіверський |
Печенюжський НВК |
с.Печенюги |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІІ квартал |
1 р/рік |
23 |
Н-Сіверський |
Чайкинсь
кий НВК |
с.Чайкине |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІІ квартал |
1 р/рік |
Моніторингові відвідування (візити) дошкільних навчальних закладів
№
з/п |
Район (місто) |
Наймену-вання ДНЗ |
Адреса місця розташування |
Перелік лабораторних
та інструментальних досліджень, кількість досліджень, проб |
Терміни відвідувань (візитів) |
Кратність моніторингових відвідувань (візитів) |
1 |
Н-Сіверський |
ДНЗ «Сонечко» |
с. Грем’яч |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість9,
Мікроклімат –9;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби,
Термічна обробка страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Овочі на залишок нітратів – 3 проба;
Змиви на наявність ЛКП - 20;
Раптові обстеження персоналу на носійство збудників кишкових інфекцій
Пісок з ігрового майданчика :
- на мікробіологічні показники-1;
- паразитологічні показники –1. |
II-ІІІ квартал |
1 р/рік |
2 |
Н-Сіверський |
ДНЗ
«8 Березня» |
м. Н-Сіверський,
вул. Козацька, 15 |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість -9,
Мікроклімат –9;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби,
Термічна обробка страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Овочі на залишок нітратів – 3 проба;
Змиви на наявність ЛКП - 20;
Раптові обстеження персоналу харчоблоку на носійство збудників кишкових інфекцій
Пісок з ігрового майданчика :
- на мікробіологічні показники-1;
- паразитологічні показники –1. Виявлення носіїв менінгококової інфекції та дифтерії |
І-III квартал |
1 р/рік |
3 |
Н-Сіверський |
ДНЗ
«Ластівка» |
м. Н-Сіверський,
вул. Шевченка |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Освітленість -9,
Мікроклімат –9;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби,
Термічна обробка страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Овочі на залишок нітратів – 3 проба;
Змиви на наявність ЛКП - 20;
Раптові обстеження персоналу харчоблоку на носійство збудників кишкових інфекцій
Пісок з ігрового майданчика :
- на мікробіологічні показники-1;
- паразитологічні показники –1. Виявлення носіїв менінгококової інфекції та дифтерії |
І-II квартал |
1 р/рік |
Моніторингові відвідування (візити) закладів оздоровлення і відпочинку
№
п/п |
Район (місто) |
Найменування об’єкту |
Адреса місця розташування |
Перелік лабораторних та інструментальних досліджень, кількість проб |
Терміни відвідувань (візитів) |
Кратність моніторин-гових відвідувань (візитів) |
1 |
Н-Сіверський |
ДОЗ з цілодобовим перебуванням «Десна» |
с. Бирине |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -3 проби;
Добовий раціон - 1
Змиви на наявність ЛКП – 20
Раптові обстеження персоналу харчоблоку на носійство збудників кишкових інфекцій
Овочі на залишок нітратів – 3 |
ІІ-ІІІ квартал |
1 р/рік |
2 |
Н-Сіверський |
ДОЗ з цілодобовим перебуванням «Лісова казка» |
с. Красне |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -3 проби
Добовий раціон - 1
Змиви на наявність ЛКП – 20
Раптові обстеження персоналу харчоблоку на носійство збудників кишкових інфекцій
Овочі на залишок нітратів – 3 |
ІІ-ІІІ квартал |
1 р/рік |
3 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір «Дзвіночок» |
м. Н-Сіверський,
вул. Чкалова, 11 |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Змиви на наявність ЛКП – 10
Овочі на залишок нітратів – 3 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
4 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір «Школярик» |
м. Н-Сіверський,
вул. Воровського, 1 |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1проба;
Змиви на наявність ЛКП – 10
Овочі на залишок нітратів – 3 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
5 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір «Сонечко» |
м. Н-Сіверський,
вул. Гімназична |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1;
Харчова продукція на мікробіологічні показники – 2 проби;
Термічна обробка готових страв – 1 проба;
Готові страви на калорійність (згідно закладених харчових продуктів) -1 проба;
Змиви на наявність ЛКП – 10
Овочі на залишок нітратів – 3 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
6 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір «Веселка» |
с. Б. Вороб’ївка |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
7 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір «Сонечко» |
с. Орлівка |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
8 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір “Дружба” |
с. Блистова |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
9 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір “Джерельце” |
с. Студінка |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
10 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір“Десняночка” |
с. Лісконоги |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
11 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір
“Веселка” |
с. Лоска |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
12 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір “Чайка” |
с. Чайкине |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
13 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір “Джерельце” |
с. Стахорщина |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
14 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір “Сонечко” |
с.Печенюги |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
15 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір
“ Вікторія” |
с. Ворб’ївка |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
16 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір “Злагода” |
с. См’яч |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
17 |
Н-Сіверський |
Пришкільний табір “Сонечко” |
с. К.Слобода |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1 |
ІІ квартал |
1 р/рік |
Моніторингові відвідування (візити) закладів соціального забезпечення
№
з/п |
Район (місто) |
Наймену-вання |
Адреса місця розташування |
Перелік лабораторних та інструментальних досліджень, кількість проб |
Термін відвідувань (візитів) |
Кратність моніторин-
гових відвідувань (візитів) |
1 |
Н-Сіверський |
Н-Сіверський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) |
м. Н-Сіверський,
вул. Козацька ,27 |
Вода питна на м/б та показники – 1;
Вода питна на сан-хім. показники – 1
Інструментальні вимірювання:
- параметри мікроклімату - 5
- освітленність – 5
Змиви на БГКП - 10
Харчоблок :
Мікробіологія -2,
ієрсинії - 3, радіонукліди – 3,
Визначення калорійності і хім. складу готових страв - 3
Визначення ефективності термообробки – 1
Обстеження персоналу харчоблоку та роздаток на кишкову групу інфекцій |
ІІІ квартал |
1р/рік |
Моніторингові дослідження питної води централізованого
господарсько-питного водопостачання
№ з/п |
Місце відбору проб, район |
Мета дослідження |
Кількість проб |
Термін |
1 |
м. Новгород – Сіверський,
комунальний водопровід ТОВ «Комунальник» |
На відповідність ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» на показники епідемічної безпеки, санітарно-хімічні показники безпечності |
|
|
|
артсвердловини |
-//- |
7 |
1 раз на рік |
|
тупикові водорозбірні колонки |
-//- |
84 |
4 рази на рік |
|
Сільські водогони |
|
|
1 раз на рік |
2 |
с. Грем’яч |
-//- |
1 |
1 раз на рік |
3 |
с. Стахорщина |
-//- |
1 |
1 раз на рік |
4 |
с. Лісконоги |
-//- |
1 |
1 раз на рік |
5 |
с. Орлівка |
-//- |
1 |
1 раз на рік |
6 |
с. Смяч |
-//- |
1 |
1 раз на рік |
7 |
с. Блистова |
-//- |
1 |
1 раз на рік |
8 |
с. Красне |
-//- |
1 |
1 раз на рік |
9 |
с. Троїцьке |
-//- |
1 |
1 раз на рік |
10 |
с. Мамекине |
-//- |
1 |
1 раз на рік |
Моніторингові дослідження води поверхневих водойм на хімічні та мікробіологічні показники
№ створу |
Район |
Місце відбору проб |
Кількість проб |
Термін |
1. |
Н.- Сіверський |
р. Десна, с. Мурав`ї – на межі Чернігівської області з Російською Федерацією |
1 |
1 раз
на квартал |
2. |
р. Десна,– м. Н- Сіверський на 500 м вище скиду стічних вод Новгород-Сіверської установи виконання покарань № 31 |
1 |
3. |
р. Десна, м. Н- Сіверський – на 1 км нижче скиду стічних вод Новгород-Сіверської установи виконання покарань № 31 |
1 |
4. |
р. Судость, с. Грем`яч Н.- Сіверського р-ну – на межі Чернігівської області з Російською Федерацією |
1 |
5. |
р. Десна, Н.- Сіверський р-н – на 500 м вище впадіння р. Шостка в р. Десна |
1 |
6. |
р. Десна, м. Н.- Сіверський – на 500 м нижче від місця скиду стічних вод ПАТ «Новгород-Сіверський сирзавод» (перед залізничним мостом) |
1 |
Моніторингові дослідження атмосферного повітря
№ п/п |
Місце відбору проб |
Мета дослідження |
Кількість проб |
Термін |
1 |
м. Н- Сіверський, центральна площа (в зоні впливу автотранспорту на території житлової та громадської забудови) |
На відповідність вмісту забруднюючих хімічних речовин вимогам Постанови
ГДСЛ України № 9 від 15.04.2013р. «Про затвердження значень гігієнічних нормативів хімічних речовин атмосферному повітрі населених місць», «Гранично допустимим концентраціям хімічних і біологічних чинників в атмосферному повітрі населених місць», затвердженим т.в.о. ГДСЛ України 03.03.2015р. згідно галузі атестації |
3 проби одного показника |
ІІІ кв. |
План моніторингу акустичного забруднення
№п/п |
Район |
Контрольні точки акустичного забруднення |
Термін |
1 |
Н-Сіверський |
м. Н-Сіверський, площа Князя Ігоря (зона впливу руху автотранспорту) |
3 кв. |
Моніторинг стану забруднення ґрунту на санітарно-хімічні, мікробіологічні, паразитологічні показники
в зоні впливу промпідприємств, житлової забудови в зоні впливу автотранспорту, в зоні впливу полігонів ТПВ,
в зоні пляжів та місць відпочинку
№
п/п |
Місто |
Місце відбору проб |
Кількість проб |
Термін |
Кратність |
1 |
м. Н-Сіверський |
житлова забудова в центрі |
1 |
травень, серпень |
2 р/рік |
2 |
м. Н-Сіверський |
на межі СЗЗ полігону ТПВ |
1 |
травень, серпень |
2 р/рік |
3 |
м. Н-Сіверський |
вул. Набережна, 16 – місце масового відпочинку |
1 |
травень, серпень |
2 р/рік |
Моніторингові дослідження води відкритих водойм на вібріофлору
№
п/п |
Назва району |
Місце відбору |
Кількість проб |
Термін відбору |
Періодичність |
1 |
Н-Сіверський |
р. Десна (пристань) |
8 |
червень-2, липень-2, серпень-2, вересень-2 |
4р/рік |
Моніторингові виміри гамма-фону
№ п/п |
Місце проведення вимірювання |
Кількість досліджень |
Кратність |
1. |
м. Новгород-сіверський, вул. Свободи,15, територія РЛВ |
1 |
Щоденно |
16000 м. Новгород-Сіверський, вул. Свободи, 15
Телефон (04658) 3-11-82, факс (04658) 3-11-82, e-mail:n-siverses@cg.ukrtel.net.
|